Translate

Wednesday, April 25, 2007

 

Η σχέση μου με το Camping

Από πιτσιρικάς μου άρεσε το camping στις διακοπές. Η κατασκήνωση και διαμονή στη φύση, η επαφή με το φυσικό περιβάλον, η ησυχία, μακριά απ τις ανέσεις του πολιτισμού.

Σαν φανατικός του camping, free ή οργανωμένο, έχω κατασκηνώσει σε πάρα πολλά μέρη, βουνά, θάλασσες κλπ. Μάλιστα το πιο απίθανο μέρος ήταν μια φορά σ ένα νεκροταφείο στην Πορταριά Πηλίου.

Το camping που επισκέπτομαι πιο συχνά τα τελευταία χρόνια, λόγω πανέμορφης τοποθεσίας, οργάνωσης και σχετικής ησυχίας, είναι το Καλαμίτσι Thallata.

Το ελεύθυερο camping αν και παράνομο στην Ελλάδα, είναι αυτό που παρέχει την πλήρη επαφή με τη φύση, ενώ αφορά συνήθως συνειδητοποιημένους κατασκηνωτές, με εξαίρεση πάντα τους γνωστούς τσαμπατζίδες των τουριστικών περιοχών.

Ενας τρόπος που προτείνω για την αποφυγή του φαινομένου της ρύπανσης με σκουπίδια των περιοχών που συχνάζουν ελεύθεροι κατασκηνωτές, είναι η αδειοδότηση αυτών από την αστυνομία.
Γνωστοποιώντας το μέρος αλλά και τη διάρκεια παραμονής, θα είναι σε θέση η αστυνομία να κάνει ελεγχους για τυχόν ρύπανση, επιβάλοντας ιδιαίτερα υψηλά πρόστιμα.
Αυτό θα ήταν κι ένα κίνητρο για τους κατασκηνωτές να καθαρίζουν την περιοχή τους ακόμα κι από παλαιότερα σκουπίδια, μη ρισκάροντας το πρόστιμο.
Share:

0 comments:

Post a Comment